Van de Kinderkerk

laat de kinderen tot mij komenWe gebruiken de fijne methode ‘Vertel het maar’ , een uitgave van stichting Timotheus.  Hierin staan ook  mooie Kerst- en Paasprojecten. We verwachten in de Adventstijd tot en met Kerst weer een leuke tijd tegemoet te gaan met als thema: "Liefdevol aangeraakt".  Centraal staan de verhalen uit Lucas 1 en 2.  Eerste Advent is gezamelijk met de doopdienst van Jim Smit op 29 November. Om niets van deze mooie periode te missen nodigen we alle kinderen uit om vanaf 29 november alle weken naar kinderkerk te komen.  
In de kinderkerk houden we ook een collecte, er wordt  gespaard voor een project welke aan het begin van het seizoen bekend gemaakt wordt. De kinderen gaan nu sparen voor "Plan Nederland". Eén meisje dat de kans krijgt naar school te gaan, is het begin van een betere toekomst voor de hele gemeenschap.
Plan Nederland werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Want goed opgeleide, zelfstandige vrouwen staan aan het begin van een betere toekomst, voor hun kinderen en de gemeenschap. Meer informatie over dit Plan vind u op de website www.plannederlTijdens doopdiensten leveren de kinderen van de kinderkerk altijd een leuke bijdrage, de doopkaars wordt overhandigd en er wordt een gedichtje bij gelezen. Ook wordt er van te voren geknutseld, zodat er namens de kinderen een leuke mobiel wordt aangeboden aan de doopouders. Tijdens de adventszondagen worden de adventskaarsen aangestoken door een van de kinderen en wordt er het kaarsengedicht bij opgezegd.  Het is fijn dat de kinderen zo bij verschillende diensten betrokken worden.
We hopen als kinderkerkleiding, de  kinderen het evangelie van Jezus Christus op een herkenbare manier mee te geven. Zo wordt de blijde boodschap tot levensbrood op hun levensweg.
Kinderkerk heeft een eigen e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
Mocht u vragen / interesse hebben, geef dit dan door op dit mailadres of schiet  één van de leidsters eens aan. De (kinder-) kerktijden zijn ook te vinden op de website van onze kerken;  http://www.pknburummunnekezijl.nl onder het kopje "kerkdiensten".

 

De leiding,
Jolanda Kuipers – de Vries
Sjoerdje Lindeboom -Luimstra
Ilse van Renssen
Liedeke Bakker

Copyright © 2021. Protestantse gemeente Burum/Munnekezijl/Warfstermolen

Alle Rechten Voorbehouden.